„Nu am bănuit că e aşa” – astfel justifică Iohannis numirea „duamnei” Dăncilă în funcţia de prim-ministru

Preşedintele Klaus Iohannis admite că numeşte prim-miniştrii după intuiţie, nu după verificarea activităţii şi competenţei acestora:

„Nu am bănuit că e aşa. Mi s-a prezentat o doamnă din PSD şi am bănuit că după 10 ani la Bruxelles a văzut cum funcţionează o democraţie. Nu am cunoscut-o înainte şi recunosc că e o megadezamăgire evoluţia către un premier antidemocratic”, a afirmat Iohannis în conferinţa de presă de miercuri seară, de la Palatul Cotroceni.

Domnule Iohannis, în cazul în care nu ştiaţi, funcţia de prim-ministru este una de o importanţă majoră în statul român. În calitate de preşedinte, trebuie să numiţi prim-miniştri competenţi. Este responsabilitatea dumneavoastră în faţa poporului român. Numirea premierului nu este o loterie, nu sunteţi la 6/49 să faceţi o alegere din intuiţie.

Declaraţia aceasta rezumă perfect politica românească: bănuiala este factorul decisiv când preşedintele numeşte premierul, iar premierul are grave lipsuri lingvistice, culturale şi intelectuale. Multe ar mai fi avut de scris marele Caragiale dacă ar fi trăit în ziua de azi…