Alimentezi la MOL? Finanţezi iredentismul maghiar!

Puţini români ştiu că de fiecare dată când alimentează la benzinăriile MOL contribuie la bugetul statului maghiar, acesta deţinând majoritatea acţiunilor companiei, fiind de asemenea şi cea mai profitabilă companie publică a Ungariei. De exemplu, anul trecut a adus nu mai puţin de 1.1 miliarde de euro profit net în conturile statului maghiar. Aproape 40 de milioane de euro din această sumă provin din profitul net încasat pe teritoriul României în 2018.

Din banii pe care dumneavoastră îi plătiţi atunci când alimentaţi la MOL, o parte sunt investiţi şi în finanţarea iredentiştilor maghiari din Transilvania, precum UDMR sau mişcarea extremistă 64 de Comitate. Asta pentru că statul maghiar se asigură să menţină vii mişcările care cer autonomia aşa-zisului „Ţinut Secuiesc” sau, mai grav, anexarea întregii Transilvanii la Ungaria.

În schimb, companiile privatizate OMV Petrom şi Rompetrol, cu sediile în Bucureşti, nu au benzinării în Ungaria. Practic, în loc să alimenteze la benzinăriile al căror profit net rămâne în România, foarte mulţi români trimit banii la Budapesta, o parte fiind redirecţionaţi, după cum am precizat mai sus, în mişcările maghiare cu caracter antiromânesc. Alte benzinării străine din România sunt Lukoil, companie privată cu sediul la Moscova, dar şi Socar, companie deţinută de statul azer.